Кредитният консултант спестява време и нерви при отпускането на желания кредит

Ана Вандева е професионален консултант в гр. Бургас, представител на водещия кредитен посредник Кредитланд. Тя е бакалавър „Бизнес администрация” от Нов Български Университет София. Има 6 годишен опит във външно финансиране, управление на проекти по Европейските програми, опит и във финансови и застрахователни услуги от 2003 година. От 2017 година е част от екипа на Кредитланд и с нейна помощ над 200 клиента са открили най-изгодния за тях потребителски или ипотечен кредит.

От колко време сте кредитен консултант и защо избрахте тази професия?
Вече осма година съм в Кредитланд като консултант. Избрах тази професия, защото от опит знам колко е сложно и натоварващо такова едно начинание, като покупката на жилище. Искам максимално да улесня клиентите си и да им предложа най-добрата оферта на пазара, спрямо техния профил.

Защо е по-добре да ползваме услугите на кредитен консултант пред това да си изберем сами банка и да отидем в нея?  
Използването на кредитен консултант, спестява време и нерви при отпускането на желания кредит. Освен това заради изградените ни добри отношения с банките и познавайки техните продукти, можем да посъветваме клиентите като им обясним условията на кредита, както и свързаните продукти. Да уточним разходите за цялата сделка по покупката на имота и да съпоставим офертите на различните банки и накрая клиента да вземе информирано решение за избора на банката. 

Споделете за интересни и трудни казуси, по които сте работили и как търсите и намирате правилното решение?
Например имаше случай, в който банката не хареса състоянието на къщата, която клиентът искаше да купи. Договорихме допълнително условие до 6 м.  да предостави снимки за ремонт на същата, в противен случай ще се вдигне лихвата.
В друг случай клиентът имаше лоша кредитна история в миналото. Решихме проблема с поръчител. 
Друг клиент пък не беше на постоянен трудов договор и този случай решихме в определена банка. Имам също така и клиенти с доходи от чужбина, там също намерихме решение и те вече имат собствен дом и още много други различни казуси. Ако вие се имате някакви притеснения, не се колебайте да се консултирате с нас. 

ЗАЯВИ БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Желанието за кредит – потребителски или ипотечен винаги е продиктувано от потребност. Също така обаче е обвързано и с реални възможности. Какви са основните неща, с които е необходимо да се съобрази човек, който е решил, че му е необходим кредит?
Когато човек е решил да изтегли някакъв кредит, това му желание е продиктувано от някаква нужда. Ние обсъждаме с клиента каква е тя, какви са доходите му, семейното положение и кредитното му досие. Търсим решение за решаване на неговия проблем, според възможностите му.

Какви са тенденциите в кредитирането?
Кредитирането е лост за развитие на икономиката и за решаване на различни нужди на гражданите. Такива са покупката на жилище, автомобил, ремонт на дома и други.
Тенденциите са то да продължава да увеличава темповете си. Пазарът е изключително конкурентен, банките дават добри условия за кредитиране, няма такси за предсрочно погасяване, лихвите са ниски. Очаква се минимално покачване, но и налагането на някакви рестрикции от страна на БНБ, като съотношението дълг/доход, финансиране на имота спрямо пазарната оценка.

За контакти:
Ана Вандева
кредитен консултант 
Бургас 8000, ул. Фердинандова 56
0899 915 569
avandeva@creditland.bgПубликувано на: 18.06.2024