Уебинар „Лихвите по ипотечните кредити през 2023 г. Тенденции при ипотечния пазар“

CreditLand Ви кани на уебинар на тема „Лихвите по ипотечните кредити през 2023 г. Тенденции при ипотечния пазар“, дата 16.11.2022 г., сряда от 15.30 часа.

През последните няколко години сме свидетели на бум на пазарите и на недвижими имоти, и на ипотечни кредити у нас. Цените на жилищата вървяха устремено нагоре и броят сключени сделки достигна нива невиждани от 2008 г. насам. Лихвите по кредитите достигаха ново и ново дъно всяка следваща година.

В същото време обаче, не спират предупредителните сигнали за предстояща рецесия, енергийна криза, все по-силен е инфлационния натиск, а и сякаш не виждаме и шанс за скорошно овладяване на политическата нестабилност у нас. От Българската Народна Банка пък предупреждават за риск от прегряване на жилищния пазар и са въведени две увеличения на антицикличния капиталов буфер за банките.

В тази обстановка все по-често се говори за повишение на лихвените проценти по-кредити, на което вече сме свидетели в други държави като САЩ, Канада, Виликобритания и други. От Европейската Централна Банка започнаха ударно да покачват основната лихва от месец юли и се очаква да продължат с тази политика и през 2023 г. Трябва ли да се притесняваме, ако имаме ипотечен кредит? За да бъдете по-добре информирани за това какво да очаквате, CreditLand Ви кани на Уебинар на тема „Лихвите по ипотечните кредити през 2023 г. Тенденции при ипотечния пазар“, дата 16.11.2022 г., час 15.30 ч. Лектори ще бъдат Деян Василев, Изпълнителен Директор, Петър Илиев, Оперативен Директор и Милена Витанова, директор Партньорства. Уебинарът е безплатен, необходима е регистрация.

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ

Кредитните консултанти на Кредитланд помагат на хиляди клиенти да изберат най-изгодния ипотечен или потребителски кредит. В среда на инфлация и покачващи се лихви, все повече настоящи и бъдещи кредитополучатели си задават въпроси за лихвения процент по заема им, за рискът вноската им да скочи драстично, за възможностите за фиксиране на лихвата. На предстоящия уебинар ще се засегнат теми като:

Кратък обзор на макроикономическия контекст, в който е поставена България.

Фиксиран или плаващ лихвени процент? Начини на образуване на лихвените проценти на банките в България.

Могат ли банките едностранно да променят лихвата по договора за кредит?

Как се отразява високата инфлация върху лихвите по кредитите?

Как очакваме да реагират банките на очакваната криза догодина и какви ще са тенденциите за лихвите през 2023 г.

Регистрирай се безплатно за Уебинара. Бъди подготвен и наясно какво да очакваш за лихвата по твоя кредит.

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯПубликувано на: 07.11.2022