Уебинар „От какво зависят лихвите по кредитите? Тенденции за 2022 г.“

Имаме удоволствието да ви поканим на уебинар на тема „От какво зависят лихвите по кредитите? Тенденции за 2022 г.“, 10-ти февруари, четвъртък, от 15:30 ч, с лектори ще бъдат Деян Василев, Изпълнителен Директор и Петър Илиев, Оперативен Директор на Кредитланд, водещ кредитен посредник в България.   Регистрирайте се безплатно тук!

2021-ва година беше изключително благоприятна за пазарите на недвижими имоти и на ипотечни кредити у нас. Цените на жилищата вървяха нагоре и темпът на растеж на сключените сделки се ускори. Лихвите по кредитите в същото време продължават плавно да намаляват – тенденция, която продължава вече повече от 12 години.

Картината обаче далеч не е изцяло розова. Живеем в несигурни времена – пандемия,  инфлационен натиск, политическа нестабилност. От Българската Народна Банка пък предупреждават за риск от прегряване на жилищния пазар и свръхзадлъжняване на домакинствата и вече обявиха увеличение на антицикличния капиталов буфер за банките, който ще влезе в сила на две стъпки – през есента на 2022 г. и от началото на 2023 г.

Кредитните консултанти на Кредитланд помагат на хиляди клиенти да изберат най-изгодния ипотечен и потребителски кредит на българския банков пазар и в тази обстановка все повече настоящи и бъдещи клиенти си задават много въпроси за лихвите и рисковете те да нарастват:

  • Фиксиран или плаващ лихвен процент? Какво е Референтен Лихвен Процент (РЛП) и от какви променливи зависи той?
  • Могат ли банките едностранно да променят лихвата по договора за кредит?
  • Как ще се отрази нарастващата инфлация върхи лихвите по кредитите у нас?
  • Как банките определят индивидуалните лихвени предложения и при какви условия кредитоискателите могат да договорят по-ниска цена по ипотечния си кредит?
  • Какви са тенденциите за лихвите през 2022 година.

За да отговорим на тези и други въпроси решихме да организираме безплатен уебинар на тема „От какво зависят лихвите по кредитите? Тенденции за 2022 г.“, който ще проведем на 10-ти февруари, четвъртък, от 15:30 ч.  Лектори ще бъдат Деян Василев, Изпълнителен Директор и Петър Илиев, Оперативен Директор на Кредитланд, водещ кредитен посредник в България.

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ

 Публикувано на: 19.01.2022