От какво всъщност зависят лихвените проценти по жилищните кредити в България?

Безплатен уебинар с партньорство на CreditLand и Национално сдружение Недвижими имоти

2021-ва година е изключително благоприятна за пазарите на недвижимите имоти и на ипотечните кредити. Цените на жилищата вървят нагоре, но и темпът на растеж на сключените сделки се ускорява. Лихвите по кредитите в същото време продължават тенденцията си плавно да намаляват.

От началото на годината статистиката показва, че ръстът на новите жилищни кредити дори изпреварва ръстът на броя покупко-продажби на недвижими имоти. Все повече купувачи прибягват до банково финансиране.

Картината обаче далеч не е изцяло розова. Живеем в несигурни времена – пандемия, политическа нестабилност, инфлационен натиск. Все повече настоящи и бъдещи клиенти на банките си задават много въпроси за лихвите и рисковете те да нарастват:

  • Фиксиран или плаващ лихвени процент. Какво е Референтен Лихвен Процент (РЛП) и от какви променливи зависи той?
  • Могат ли банките едностранно да променят лихвата по договора за кредит?
  • Как ще се отрази нарастващата инфлация върхи лихвите по кредитите у нас?
  • Как банките определят индивидуалните лихвени предложения и при какви условия кредитоискателите могат да договорят по-ниска цена по ипотечния си кредит?

На тези и други въпроси ще отговорят нашите професионалисти на предстоящия уебинар „От какво всъщност зависят лихвените проценти по жилищните кредити в България?“, който ще се проведе на 1 декември 2021 г., от 15:30 до 17:00 ч.

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

Уебинарът ще се проведе през платформата ZOOM. Преди събитието всеки участник ще получи линк за включване.

Краен срок за регистрация: 30 ноември 2021 г.

 Публикувано на: 24.11.2021