ПРОФЕСИЯ КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ

За мисията и предизвикателствата на професията разказва Георги Канайков, директор "Консултантска мрежа" в Кредитланд, за actualno.com

Докато скицирах в мислите си съдържанието на тази статия, от главата ми не излизаше мисълта, че по-правилното заглавие е „Мисия кредитен консултант“. Мисия да помагаш на хората да станат по-финансово грамотни. Мисия да ги преведеш през пустинята до обетованата кредитна земя (метафорично казано). Мисия, като опитен водач да им покажеш опасностите по този път и да им помогнеш да ги избегнат.

Казвам се Георги Канайков и имам честта да съм Директор „Консултантска мрежа“ в един от най-уважаваните кредитни посредници в България Кредитланд.

Запознанството с професията, за мен започна през 2005 г., когато Деян Василев -изпълнителен директор в КРЕДИТЛАНД, ме покани да стана част от екипа на фирмата, като предлагаме напълно непозната за България по онова време услуга, а именно - кредитно консултиране.

В годините имахме много добри и лоши (финансовата криза, която засегна и нашата страна) моменти, но оцеляхме и се развихме. Смея да кажа справяме се доста добре! Защо ли? Защото ние - консултантите на КРЕДИТЛАНД винаги сме възприемали работата си като нещо повече от досадно задължение. Не като възможност за бързо забогатяване. Не като краткотрайна авантюра. А като мисия, мисията да си консултант толкова добър, колкото най-добрия кредитен инспектор на всяка от банките-партньори. Мисия да подготвиш клиентите си за всички опасности, които биха могли да възникнат при кредитния процес, за  да могат те да вземат добре информирано решение. Мисия да донесеш добавена стойност както за банката, така и за кредитоискателите, които са ти се доверили.

След 15 години практика, всяка следваща сделка е предизвикателство за мен, към което подхождам с уважение, а не с високомерие на многогодишен опит. Защото доказването на професионализма и печеленето на доверие започва от начало при първата среща с всеки нов клиент. Професията дава на консултанта възможност постоянно да учи нови неща, не само за да е в крак с постоянно подобряващите се продукти на банките-партньори, а и защото всеки нов клиент е и начало на нова история, която с помощта на знанията, умения и подкрепата на кредитния консултант, трябва да приключи с щастлив край. Много хора гледат на кредита като „робство“ . За мен той е средство за ускорено сбъдване на мечти и с помощта на отличен кредитен консултант, клиентите ни могат напълно подготвени да решат приемат или не кредитното предизвикателство. В КРЕДИТЛАНД посрещаме клиенти и изпращаме приятели. Приятели, които в бъдеще ни препоръчват на други свои приятели. Удовлетворението, което дава една добре свършена работа е много приятно усещане - уверявам ви.

Ако професията ви се струва интересна. Ако искате да се развивате и постоянно да обогатявате общата си култура. Ако желаете да сте част от екип с висок дух и приятелска атмосфера, да трупате знания от едни от най-добрите в бранша. Свържете се с нас КРЕДИТЛАНД.

Провеждаме изключително задълбочено обучение, като след него всеки новозавършил консултант бива присъединен към по-опитен колега, който му помага да доразвие наученото и да го приложи в практиката. В помощ на всеки консултант е и електронна система за управление на заявки и сравнение на оферти. За най-ученолюбивите, периодично провеждаме мастър класове по актуални теми. И не на последно място, предлагаме атрактивно възнаграждение.

Заповядайте в екипа на професионалистите!Публикувано на: 13.04.2021