Кредитните консултанти имат знания и умения да четат “дребния шрифт“

Интервю на Весела Йорданова, кредитен консултант в Кредитланд за в-к "Борба"

Информираният избор е едно от най-важните неща, с които кредитният консултант ни помага в търсенето на кредит. Той от една страна разполага със знания и умения, за да разгледа офертите на банките, а от друга има информация за всички актуални предложения и тенденции на пазара, за да подбере кредитните продукти, които ще бъдат най-подходящи лично за нас. В днешния динамичен свят промените се случват доста бързо и дори човек да е юридически и икономически подготвен, за да „разчете“ банковите предложения, винаги е полезно да се допита до консултант, който ще му спести доста време в обикаляне по банкови офиси, като предостави информация за актуалните оферти на пазара.

Весела Йорданова има две магистратури в сферата на правото и финансите от  Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. От 2015 г. е член на Адвокатска колегия – Велико Търново, като казусите, с които се занимава основно са в сферата на вещното и семейно право, както и уреждане на взаимоотношенията между гражданите и техните кредитори. Кредитен консултант е от 3 години, а над 10-годишният й опит в банкови институции я прави специалист в откриването на най-добрите банкови оферти.

Тя споделя, че за нея най-трудните казуси са тези, в които клиентът е надценил себе си. “Поставил се е в ситуация, в която има затруднения при обслужването на кредита си и намирането на решение за вече възникнал проблем е истинско предизвикателство. Но всеки казус сам по себе си е уникален и има своите малки или големи трудности, които се старая да решавам със собствени сили, а когато не успея винаги мога да разчитам на помощ от колегите от Кредитланд.”

ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Тегленето на потребителски кредит винаги е продиктувано от нуждата от „свежи“ средства. Необходимо е обаче да се съобразим с няколко основни неща преди да вземем решението да кандидатстваме за кредит: “На първо място човек трябва да прецени финансовите си възможности и да съобрази своята инвестиция с тях, независимо дали става дума за закупуването на имот, автомобил или бизнес начинание, рискът винаги трябва да е много премерен и огледан от всички страни.”

Личният опит и високото образование на адв. Весела Йорданова ѝ позволяват да разбира в дълбочина правоотношенията между банките и кредитополучателите. Юридическата й грамотност й дава несравними предимства при решаването на сложните документални казуси с имотите при ипотечните кредити. Нейното експертно мнение е, че веднъж на няколко години е хубаво, кредитополучателите да се консултират със специалист, който да прецени дали би било изгодно текущият кредит да се рефинансира или не. Консултацията с експертите на Кредитланд е безплатна, така че клиентът не би загубил нищо, ако отдели част от времето си за подобна среща.

Прочетете още >>>

Панелка или не - финансират ли банките панелни жилища?Публикувано на: 06.06.2019