Как да определим силните си страни, когато търсим кредит

Интервю на Росен Атанасов, кредитен консултант в Кредитланд за Blagoevgrad.eu

За професията на кредитния консултант най-важна е репутацията и добрите отношения с банките

Професията на кредитния консултант е сравнително нова в България. Когато плановете ни изискват допълнително финансиране, консултацията винаги е от полза. Често обаче не знаем от къде да започнем. В повечето случаи правим опит сами да проучим банковите офертите, срещаме отказ от една или две банки и се отказваме. Как да разберем дали това е случайно или обективно? Как да се уверим, че сме прегледали всички възможни варианти за финансиране? Когато имаме много възможности как да изберем най-подходящата за нас?

Кредитното консултиране е много добре познато в другите европейски страни. Там преобладаващата част от кредитните сделки се извършват с кредитен консултант. В някои страни като Чехия и Австрия това са 65% – 70%. В България тенденциите показват повишено доверие към тази професия.

Росен Атанасов е магистър „Банки и финанси“ в Югозападен Университет – Благоевград. Има над 10 години опит в информационните отдели на ТСБанк и Българо-Руска Инвестиционна Банка (част от сегашната ОББ). Повече от 3 години е сертифициран кредитен консултант в Кредитланд за района на Благоевград.

Ние познаваме отлично условията, при които кредитира всяка банка. – коментира Росен Атанасов - Така можем да посочим конкретен продукт или комбинация от продукти, които ще доведат до най-ниска цена на кредита. Като се запознаем с конкретния казус, който изисква финансиране, можем да изтъкнем и защитим силните страни на кредитоискателя, да го превърнем в желан от банката клиент. Кредитланд е независим национален консултант,  разпознаваем и уважаван партньор сме на водещите банки в страната. Колегите познават нашия професионализъм и се доверяват на препоръките ни. Компанията има над 80 консултанти в цялата страна. Имаме канали за получаване на индивидуални банкови оферти. Използваме ги винаги, когато имаме аргументи в полза на конкретния казус. В основата на успеха на кредитния консултант стои професионализма и доверието. В този смисъл, най-големия капитал на добрия консултант е неговата репутация.“

Личният опит на Росен Атанасов в ползването на различни кредити, рефинансиране и минимизиране на разходите с предоговаряне на условия са един от мотиви му да стане кредитен консултант. Образованието му допълнително улеснява избора. Кредитланд е един от първите регистрирани по закона кредитни посредници – вече 12 години на пазара. Кредитните консултанти на компанията преминават през солидно обучение и изпити, за да получат правото да консултират. Периодично се провеждат обучителни семинари и майсторски класове на конкретни теми. Екипът получава актуални бюлетини с всички нови банкови продукти. Заедно със своя екип Росен Атанасов консултира кредитополучатели в Благоевград и Петрич, имат разрешени казуси и в Гоце Делчев.

ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Да споделям своя опит и да помагам на по-младите в техния избор ми носи голямо удовлетворение. – споделя Атанасов – Предоставяната от нас услуга е напълно безплатна за физическите лица. Аз предпочитам да давам съвети по конкретни казуси на заинтересованите клиенти, представям плюсовете и минусите на всяка оферта, но в крайна сметка финалното решение го взема клиентът. Искам да насърча всеки, който предприема толкова сериозни стъпки (защото вземането на ипотечен кредит безспорно е сериозна стъпка) да потърси консултация с независим кредитен консултант. Убеден съм, че с нашата експертиза помагаме на хората да спестят време и средства!“

Прочетете още >>>

Все още в зоната на ниските лихвиПубликувано на: 14.05.2019