На кого се доверявате при избор на жилищен кредит?

Това, към което всеки се стреми, е да има свое собствено местенце, своя крепост, пристан. Там след тежкия и уморителен ден, изпълнен със служебни задачи, срещи, шумотевица от клаксони на автомобили в задръствания, да се наслади на домашния уют и комфорт. 
 
Изграждането на нашия дом, в по-голямата си част стартира с изборa на правилния жилищен кредит
Накъдето и да погледнем, днес в обкръжаващата ни среда ни заливат с оферти на различни продукти на банкови институции. 
 
 
На кого ще се доверите Вие?
This poll has ended at 27.09.2017 г., 0:00:00 ч.
 
Do Quizzes
 
Оперативният директор на Кредитланд - Петър Илиев, с кратко резюме на каналите, по които клиентите събират информация и до каква степен това е правилното решение. 
 
Обслужващата банка
 
Дали ще се доверите на банката, в която имате банкова сметка? Това наистина е една добра алтернатива, познават Ви и е добре да започнете от там. Но при условията на гъвкавия финансов пазар и промоционалните продукти, които пускат банките, това не бива да е единствената Ви спирка. 
 
Реклама
 
Хубаво изглеждащите реклами с идилични семейства, добри проценти на годишните разходи и ниските лихви привличат погледа Ви, но рекламираната промоционална оферта може да се промени драстично на база на кредитния Ви профил. 
 
Интернет
 
Решавате да потърсите информация из необятното виртуално пространство – четете мнения във форуми, разглеждате портали за сравняване на продукти. Така придобивате представа за пазара, но трябва да имате предвид, че сравнявате стандартните оферти на банките. Те често са склонни да предложат по-изгодни ценови условия като лихви, такси и комисионни, като имат и преференциални условия за различни компании и частни и държавни институции, които не са публично достояние. 
 
Личен контакт в банкова институция
 
Имате приятел или роднина, който работи в банката и решавате да се обърнете към него. Личният контакт със служителя Ви гарантира специално внимание, няма да Ви подведе, ще се постарае да придвижи документите Ви в кратки срокове, но това няма да Ви гарантира най-изгодния жилищен кредит, той няма как да промени ценовата политика на банката и да предложи например кредит с по-дълъг период на фиксирана лихва, ако това липсва от портфолиото на банката, в която работи. 
 
Самостоятелно събиране на оферти от банките
 
Решавате да вземете нещата в свои ръце и да тръгнете да обикаляте по банките, събирайки оферти. Това определено е едно решение, което ще ви коства доста време и нерви. С наличието на 23 банки на българския пазар предлагащи различни продукти – с фиксирана лихва, с плаваща лихва, със или без застраховка живот и други условия, може да откриете, че трима кредитни специалисти, в три различни клона на една банка, могат да Ви дадат три различни оферти за един и същи заем. В резултат на това може да излезете по-дезинформиран, отколкото информиран. 
 
Препоръка от брокера на недвижим имот
 
Брокерът на недвижими имоти предлага да Ви осигури бързо кредит от негов познат в банка. Вземете под внимание, че повечето агенции за недвижими имоти имат сключени договори само с една до две банки, като в повечето случаи това са финансови институции, които са склони да отпуснат по-големи суми и в по-кратки срокове, необходими за затварянето на сделката, което е основната цел на брокера, но много често условията по тези кредити не са най-изгодни. 
 
Наемане на адвокат
 
Ако изберете да се обърнете към адвокат, трябва да вземете под внимание, че това е една скъпо струваща услуга, която ще защити интересите Ви правно, но не би Ви осигурила най-изгодния жилищен кредит. 
 
Кредитен консултант
 
Професионалният и независим кредитен консултант може да е решението, което търсите. Специалистите в областта работят с широк кръг от банки - над 10. Проверяват за Вас най-изгодните оферти, съответстващи на Вашия кредитен профил. До Вас са от етапа на проучване до финализирането на сделката. Гарантират Ви прозрачност и безпристрастност. Спестяват Ви време, средства и нерви.
 
Какво да направите на кой вариант да се спрете? Пуснете заявка за безплатна консултация още днес. Професионалистите в света на кредитирането от Кредитланд, Ви очакват. 


Публикувано на: 27.07.2017