Мога ли да рефинансирам „бързите” си кредити?

Напоследък често хората прибягват до фирмите за "бързи" кредити заради олекотената и скоростна процедура. Но едва след това се замислят за тежестта при изплащането и тръгват да търсят вариант да облекчат тази тежест като рефинансират задължението си в някоя банка. Трябва обаче да знаете, че банките имат различно отношение и критерии, когато анализират платежоспособността на клиента си и е възможно да изискат от него доказването на по-висок доход, за да му отпуснат исканата сума за рефинансиране. Освен това е важно всички месечни плащания по "бързите" кредити да са правени в срок.
Съветвам всички да се обръщат към кредитен консултант преди да изтеглят поредния "бърз" кредит, а не постфактум. Така поне ще сте наясно предварително какви са шансовете ви и при какви условия бихте получили банков кредит - към настоящия момент или при рефинансиране на "бързите" кредити впоследствие.
А ако вече имате подписан договор с една (или няколко) финансови институции, в никакъв случай не чакайте момента, когато изплащането на вноските е станало невъзможно – потърсете съдействие още в момента, в който почувствате, че тежестта става трудно поносима за вас!Публикувано на: 18.09.2014