3 златни съвета за избор на жилищен кредит

Пазарът на имоти в страната отдавна показва признаци на излизане от кризата и регистрира интерес от страна на българите. Началото на есента е период, в които се осъществяват значителен дял от годишните сделки с недвижими имоти в България. И тъй като често закупуването на жилище е свързано с избор и на подходящ кредит, този месец експертите от Пощенска банка предлагат 3 златни правила, които да вземете предвид, когато теглите жилищен кредит.
  1. Не  влагайте целия си наличен ресурс за финансиране на жилището, a оставете на свое разположение определена сума. Препоръката към бъдещите купувачи е да заделят средства, които да са им достатъчни да покриват разходите за живот на тяхното семейството за период от 6 месеца. Така не само в първоначалния период на адаптация към новия тип разходи по кредита и жилището, а и през целия период на договора, ще могат да спокойно да контролират домашния бюджет и да реагират в непредвидени ситуации.  
  2. Потърсете опитен експерт. Когато купувате дом с кредит е добре да потърсите банка с опит в жилищното кредитиране. Пощенска банка е сред лидерите на пазара от много години и единствена разполага със специализирани експерти по жилищно кредитиране, които предлагат индивидуални решение, съобразени с профила и очакванията на всеки клиент. Освен че ще ви спестят време и усилия в подготовката на сделката, те ще споделят опита си със съвети като този, че е добре да изтеглите кредит във валутата, в която получавате вашия месечен доход.
  3. Направете си застраховка „Живот“. Препоръчително е клиентите да правят застраховка за защита на плащанията при сключване на дългосрочен кредит, какъвто е жилищният. Тя ще осигури спокойствие за вас и семейството ви по отношение на покриване на вноските по кредита в труден и непредвиден момент.

Източник: www.moitepari.bgПубликувано на: 02.09.2014