Кредитен консултант

Професионален опит 

Над 25 годишен опит като управител на банков офис, собственик на фирма за недвижими имоти и кредитен консултант.  

Образование / квалификация

Средно-специално: „Строителство и архитектура“, висше: магистър „Финанси“.

В работата си като кредитен консултант най-много харесвам?

Възможността да помагам на хората да направят своя информиран избор в морето от финансови услуги, който по най-добрия начин да сбъдне тяхна мечта или реши техен финансов казус.

Най-големите трудности, които срещат клиентите при тегленето на кредит са

Синтезирането в удобен сравнителен анализ на големия обем от информация за кредитни продукти и условия на различните банки, което е  изключително трудно   без задълбочено познаване на материята  и безпристрастност в анализа. Затова използването на нашата услуга като независим кредитен консултант е много ценно за нашите клиенти. 
Друга голяма трудност е непознаването на цялостния процес на покупка на недвижим имот от клиенти, които за първи път са решили да закупят дом. Това води често до невярна представа за реалните им финансова възможност– много често след консултация с мен се оказва, че клиентите при желаните финансови параметри купуват по-голямо и скъпо жилище от своите очаквания. Разбира се ,за радост много рядко, има и обратния вариант- надценяване на възможностите , но това също е важно, защото такава стъпка често е свързана с дълъг времеви период и неправилната преценка би коствала проблеми в бъдеще.

Най-голямото предизвикателство в моята работа е

Да наредя пъзела в цялостния процес така че с максимална лекота, бързина и минимални усилия от страна на моите клиенти. те да постигнат своите желания при най-изгодни за тях условия. 

Моят професионален съвет към бъдещите кредитоползватели е

При необходимост от кредит да направят консултация с независим кредитен консултант, защото това е най-лесния  път към правилен финансов избор за реализиране на собствените им цели!

Вдъхновява ме

Усмивката и искрената благодарност, която получавам от своите клиенти, които почти винаги остават мои приятели за цял живот!

Клиентите за мен

 • Бинур Кадир

  Искам да изразя своята благодарност специално към Диана Стайкова  (най-лъчезарно усмихнатата брокерка, която съм виждала д...

  виж повече...

 • Филка и Костадин Минкови

  Здравейте, отзивите ми са за Диана Стайкова прекрасен човек с добра душа, даваща всичко за клиентите си .. Доста време търсихме...

  виж повече...

 • Емилиана Петрова

  Здравей Диана,

  С този имейл искам да изразя моята дълбока благодарност за подкрепата, която ми оказа по намиране и за...

  виж повече...

 • сем. Халил

  Здравейте!

  Искаме да изразим своите благодарности към г-жа Диана Стайкова, за безкомпромисното отношение, през целия ...

  виж повече...

 • Галина Петрова

  Здравейте! Бих искала да изкажа благодарността си към "Кредитланд" и в частност към кредитния консултант, който се св...

  виж повече...