Кредитен консултант

Професионален опит 

7 години опит в банковата сфера.  

Образование / квалификация

СА “Димитър А. Ценов” гр. Свищов - Бакалавър по специалност Счетоводство и Контрол, Магистър по специалност Финанси

В работата си като кредитен консултант най-много харесвам?

Запознанствата с нови хора, предизвикателството да спечелиш тяхното доверие и вътрешното удовлетворение, че си успял да им помогнеш в дадена житейска ситуация. Достъпът до информация, за да бъдеш максимално ефективен.

Най-големите трудности, които срещат клиентите при тегленето на кредит са

При всеки клиент е строго индивидуално, за един клиент това може да бъдат доходи, които няма как да докажем, при  друг са забавени вноски по кредит поради липса на финансова култура или стечения на обстоятелства. Понякога клиентите срещат трудност с набавяне и предоставяне на необходимите документи нужни за окончателното одобрение на кредита.

Най-голямото предизвикателство в моята работа е

Да спечеля доверието на клиент на първа среща. Да намеря правилното решение в сложен казус.

Моят професионален съвет към бъдещите кредитоползватели е

Да използват безплатните услугите на кредитните консултанти, които биха им предоставили в кратък срок една систематизирана и обобщена информация за условията по кредити и застраховки към тях. Разбира се, и решението им за кредит да бъде добре обмислено.

Вдъхновява ме

Благодарността на хората  и това, че виждат в мен приятел, на когото могат да разчитат. Обичам да пътувам и фотоапаратът винаги е с мен. След добре свършена работа почивката e още по-пълноценна.