БЕЗПЛАТЕН СЕМИНАР


Хотел "Централ"

София, бул. "Христо Ботев" 52


27 ноември, 14:00 ч.

Не пропускайте последният от серията БЕЗПЛАТНИ СЕМИНАРИ, организирани oт CreditLand. На предстоящото събитие експертите ще ви запознаят с рисковете при финансиране на имот в строеж. Семинарът ще се проведе на 27 ноември от 14 ч. в столичния хотел "Централ" на бул. "Христо Ботев" 52. Освен събитието на живо, всички записали се имат възможност да гледат онлайн с livestream. Запишете се сега!

Ноември 2019
27

Начало: 14:00 ч.

ЗАПИШЕТЕ СЕ

80% от жилищата
се разпродават преди Акт 16


Пазарът на недвижими имоти еволюира много в последните години и в големите градове се усеща дефицит на готови качествени жилища в най-желаните квартали. Все повече сделки за покупко-продажба на апартаменти се договарят още на етап „строеж на сграда“. Експертите оценяват, че около 80% от жилищните площи в новопостроените сгради през 2018 г. в София са били вече разпродадени или договорени с предварителен договор за покупко-продажба преди Акт 16. Ситуацията е подобна и в Пловдив, Варна и Бургас.

В тази категория сделки можем да причислим, както т.нар. покупки „на зелено“, при които условията на сделката се договорят и имотът се капарира още преди да е издадено Разрешение за строеж, така и сделки в процеса на строителство, включително във фаза „Груб строеж“, т.е. след Акт 14.

Когато покупката на имот в строеж ще се финансира с банков кредит има редица специфични рискове, които ако не бъдат предварително идентифицирани и правилно управлявани, често водят до тежки последствия и за купувачите и за продавачите на такива имоти.

Знаете ли, че...

1) Банките може да откажат отпускане на кредит преди разрешение за ползване на сградата или да изискат допълнително обезпечение.

2) Експертната оценка на имота на Акт 14 може да е крайно недостатъчна за търсената сума на кредита и да се одобри по-малка сума на кредита или да се наложи част от търсената сума да бъде отпусната едва след представяне на Акт 16.

 

Допълнителна несигурност за финансирането се внася и от големия лаг във времето между подписване на предварителен договор на имот „на зелено“ и достигане на Акт 14, в който период често настъпват промени в пазарните цени на имотите, в доходите на кредитоискателите или в политиките за кредитиране на банките.

От първостепенна важност за безпроблемния достъп до кредит става и подробно и адекватно оформеният предварителен договор за покупко-продажба с клаузи за плащане съобразени със специфичния метод за финансиране на такива сделки в конкретната банка.

Изброените по-горе фактори правят кредитите за имоти в строеж „висшия пилотаж“ в жилищното кредитиране и ние ще разкрием някои от тайните му в семинара...

Хотел "Централ"

София, бул. "Христо Ботев" 52


27 ноември, 14:00 ч.

За какво трябва да внимавате, когато искате да финансирате покупка на имот в строеж, ще научите в рамките на 90 минути на предстоящото събитие.

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ ЗА СЕМИНАРА


Нямаш възможност
да присъстваш на живо? 


Запиши се сега и гледай онлайн.
Осигурили сме livestream за всички, които са потвърдили участие.
ГЛЕДАЙ СЕМИНАРА ОНЛАЙН

Нашите лектори

Деян Василев е изпълнителен директор на Creditland, водеща фирма за кредитно посредничество в България. Деян стартира фирмата през 2005г. и ръководи разрастването й до 80 активно работещи консултанти в 15 града в България.  Същевременно, Creditland се стреми да предлага възможно най-високо качество на кредитно консултиране и за тази цел  инвестира в постоянното обучение и професионално развитие на консултантите, които си партнират с Кредитланд.
Деян Василев е Председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България (АКПБ).
Петър Илиев, финансист с повече от 12 години опит в кредитното консултиране и посредничество при набавяне на банково финансиране. 
Илиев е бакалавър по „Международни икономически отношения“, модул Международни финанси и магистър специалност „Финанси“ в УНСС. През 2007 г. се присъединява към младия и амбициозен екип на финансовия портал Моите пари и скоро след това избира кариера в прохождащия по това време бранш на кредитните посредници.
Има интереси в областта на финансите, недвижимите имоти, статистиката и макроикономиката. Разработил е статистически регресионен модел за изследване на цената на жилищния кредит в България и влиянието на основни макроикономически и финансови показатели върху нея. Води потребителски обучения и семинари за кредитна култура и права на кредитополучателите у нас.
Петър Илиев заема длъжността Оперативен директор на кредитния посредник Кредитланд от 2015 г., където понастоящем управлява екип от повече от 60 професионални кредитни консултанти. Основател е и основен лектор в CreditLand Academy, задълбочен обучителен курс за кредитни консултанти.

Местата са ограничени

запишете се за безплатно присъствие oще сега!
ЗАПИШИ СЕ ЗА СЕМИНАРА
Copyright © 2019 Creditland | Всички права запазени!